Arkitektene forteller

Velrennomerte Ghilardi+Hellsten Arkitekter i Oslo står bak utformingen av Paradis Stasjon.

Litt opp i høydedraget over Paradis mot Lagårdsveien ligger Paradis Stasjon – sentralt beliggende med utsikt mot innseilingen til Paradis. Leilighetsbygget har terrasser mot syd for å ta inn sol og tilpasse seg nabobebyggelsen. Bygget melder en overgang fra trehusbebyggelsen til de planlagt næringsbyggene ved Paradis togstasjon, kledd i tre med moderne linjer. Det er planlagt en lys trekledning som i den historiske trehusbebyggelsen, mens de inntrukne balkongene vil få en varmere farge. Denne kontrasten mellom innside og utside er med på å understreke den horisontale formen på bygget og dermed skalere det ned i omgivelsene.

Ned fra Lagårdsveien og langs med bygget blir det anlagt et åpent og inviterende gatetun hvor det blant annet blir et trappeanlegg med mye grønt, sitteplasser og utsyn mot fjorden. Gatetunet leder beboere og besøkende frem til byggets tre ulike inngangsnivåer.

Alle leilighetene er gjennomgående og sikres utsyn mot fjorden med private balkonger, samt skjermede atkomstsoner på svalgang med plass til bord og stoler. I tillegg vil alle beboere ha tilgang til to sjenerøse og solfylte takterrasser, samt felles uteareal på terreng. Leilighetene er gitt god takhøyde, åpne løsninger og er skjermet for innsyn.

M. Ark. Heleri Nommik og Siv. Ark. Ellen Hellsten

Fast visning

Hver tirsdag kl. 16

Sted: EM1 (Fomo bygget)
Grenseveien 21, 4313 Sandnes

Dersom du har spørsmål eller ønsker å booke møte, ta kontakt med vår megler Leiv Inge Stokka

leiv.inge.stokka@em1sr.no // 952 10 773