Godt fornøyde med arkitektforslagene

Juryen i arkitektkonkurransen har iarbeidsmøte. Fra venstre Alfred Ydstebø (Base Property), Alexandria Algard (arkitekt), Adnan Harambasic (arkitekt), Nicolay Schreuder (Bane NOR Eiendom) og Andreas Poulsson (Base Property).

Både Nicolay Schreuder i Bane NOR Eiendom og Alfred Ydstebø i Base Property, som sammen med FP Eiendom er utbyggere, sier seg godt fornøyde med forslagene som er kommet inn i arkitektkonkurransen for Paradis.

– Vi fikk presentert forslagene i forrige uke, det er først om noen dager vi skal ha jurymøte. Men det ser ut som om alle har holdt seg innenfor betingelsene i konkurransen og premissene som ligger i sentrumsplanen som ble vedtatt mandag, sier Schreuder.

De fire kontorene som er med i konkurransen:

  • Schmidt Hammer Lassen Architects
  • Ghilardi+Hellsten Arkitekter/EM2N/DIFK
  • Wingårdhs
  • A-lab

Alfred Ydstebø legger vekt på at det ikke er et endelig forslag som nå skal velges.

– Nå skal vi velge hvilket kontor vi skal gå videre med og deretter starter en lengre prosess. Vi skal gjennom en reguleringsprosess og vil blant annet lytte nøye til innspill fra medvirkningsprosessen som pågår. Jeg tror resultatet vil bli bra, både når det gjelder arkitektur og innhold, samt noen veldig spennende byutviklingsgrep som vil gjøre byen vår enda mer attraktiv, sier han.

  • Les mer om konkurransen her.

Begge legger vekt på at den nye bydelen i Paradis skal gi Stavanger en ny dimensjon og vil spille en viktig rolle for utviklingen av sentrum framover.

– Etter oljekrakket i 2014 må vi ha mer enn lønninger å lokke med. Nå må vi sørge for at folk flytter hit, og at barna våre som studerer ute kommer hjem. Fremtidens talenter skal oppleve at Stavanger er attraktivt. I Paradis skal vi tilrettelegge for morgendagens arbeidsplasser, sier Schreuder.

  • Se de innkomne forslagene her.

Ydstebø sier utviklingen i Paradis vil være viktig med tanke på å nå de ambisiøse målene Stavanger har satt seg i klima- og miljøplanen fra i fjor høst.

– Fortetting i sentrum og i nærheten av kollektivknutepunkter som Paradis Stasjon vil være det viktigste grepet. Her snakker vi om smart samordning av kollektivsystemene og byutvikling, et betydelig løft for båndbyen, og kortreist arbeidsliv i praksis, sier han.

I dag ble forslagene presentert for administrasjonen i Stavanger kommune, gruppeledere og KBU-politikere, samt for deltakerne i medvirkningsprosessen.

  • Se presentasjonen her.

Utbyggerne Bane NOR Eiendom, FP Eiendom og Base Property har skrevet en intensjonsavtale med Aker BP om å bygge kontorarealer for 3000 arbeidsplasser i stasjonsområdet.

– Det er området ved Paradis Stasjon vi planlegger å bygge ut først. Feltene i nordre del av området må vi nok ha et litt lengre utviklingsperspektiv på, selv om mulighetene og visjonene er med allerede nå, sier Schreuder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *